Welkom op mijn blog, hier vertel ik meer over mezelf, mijn werk, leven, ervaringen en aanbiedingen 

Blog

Afgelopen Weekend dan eindelijk de lang verwachte ikigai fair in Zwijndrecht!

Nog een groot succes van de vrijwilligers organisatie "Christmas in a box" die de afgelopen jaren actief  zijn in Zwijndrecht en zich inzet voor de 50 plussers.

Onder de begeleiding van Marianne Gödden organiseerde zij en een handje vol vrijwilligers een dag waar onze senioren weer erop uit kon gaan. Het was genieten! 

De dag begon al om 7uur waar alle stoelen en tafels klaar werden gezet voor die kraampjes en activiteiten. We hadden er zin in en wat was het spannend tot op het laatste moment. Nog bedankt aan het team van de Spektakel. Rachid bedankt jij was geduldig en vriendelijk met de dames. 

Om 10 uur ging de markt open.. En was er gelijk inloop van onze ere gasten.  Boven verwachting was het al gauw druk met enthousiasme werd er genoten. Van stoel yoga en gimnastiek tot de razend populaire VR brillen experience , een praatje met de huisarts, of rond snuffelen tussen de verschillende beurs kraampjes. De tijd vloog voorbij. 

Rond 2 uur zat de Ambiance zaal vol in afwachting op de voorstelling van de eemzon koor onder leiding van liefste Gini hebben we genoten van de mooie zang.

En ja hoor.. Onze eigen burgemeester van Zwijndrecht: Hein van der loo kwam ook gezellig even mee zingen. Hij bezocht de markt en was weer snel weg naar de volgende afspraak. Maar wat waren we trots.

Ook ik had een pedicure kraampje waar mensen met vragen terecht kon, adviesen kon krijgen of gewoon een gezellige praatje maken.

Deze dag was een gigantische succes! Ten spijte van tegenslagen en afwijzingen omdat niet iedereen eigen tijd zomaar doneren vandaag zonder eigen gewin. Toch was onze markt prop vol en alle activiteiten druk van begin tot eind

Weet u.. Zonder vrijwilligers, sponsoren en een organiseerder lukt zo een dag nooit! Namens alle honderde ouderen van Zwijndrecht zeg ik: bedankt! Aan de sponsoren.. De markt houders die heel dag lang met een lach iedere gast heeft ontvangen. De inzet van ieder vrijwilliger.. De Liefde.. Geduld.. En harde harde handenarbeid van menig man en natuurlijk onze powerwoman Marianne. Schouderklopje!

 

Yes! We hebben onze doel overtroffen. 

Medisch Pedicure Geslaagd!  

 

Augustus 2022

Sinds Augustus 2022 ben ik geslaagd voor mijn diploma Medische Pedicure. 

Wat is een medisch Pedicure nou precies?

Als medisch pedicure leer je hoe je verantwoorde voetverzorging kan verlenen aan cliënten met risico voeten. 

Denk hierbij aan cliënten met

diabetes mellitus

Een storing in de stofwisseling ten gevolge van een tekort aan insuline.  Verhoogd bloedsuikerspiegel omdat het lichaam het niet meer zelf kan regelen. 

Diabetes mellitus 1- lichaam heeft weinig tot geen insuline meer = behandeling is insuline 

Diabetes mellitus 2- lichaam word insuline resistent 

Behandeling tabletten /insuline 

Waarom is voetzorg belangrijk voor cliënten met Diabetes mellitus? 

Arteriosclerosis / slagader verkalking

Retinopatie/ zich vermogen neemt af

Nefropathie/ nierfunctie neemt af

Neuropathie/ zenuwen worden beïnvloed (hart, hersenen) 

Afwijkingen aan het hart/bloedvaten 

Hypertensie /Te hoge bloeddruk 

Coma

Diabetische voet : verschillende voetafwijkingen die ontstaan agv neuropathie, limited joint mobility of andere gevolge van metabole stoornissen 

rheuma

Reumatoïde artritis een chronische ontsteking in en rondom gewrichten veelal in de gewrichtkapsel waar oedeem optreedt. 

Atrosis: 

Gewrichtdegeneratie. Het kraakbeen is afgebroken en de botten gaan over elkaar schuren. 

neuropathie

Zenuwen geleiden niet meer goed de impulsen. Vooral gevoelszenuwen zijn aangetast aan de benen en voeten,  denk hierbij aan tintelingen, doffe brandende pijn of vermindert spierkracht.  

Verschuiven van de vetpolster onder de voorvoet dood standverandering veroorzaakt meer druk waardoor eelt ontstaan wat weer risico's van een ulcus met zich meebrengt.  Autonome neuropathie uit zich in slechte wond genezing brokkelige nagels verminderde haargroei op onderbenen en atrofie van het huid. 

vaataandoeningen

Vaataandoeningen komen vaak voor bij cliënten met diabetes mellitus. 

Micro-angiopathie:

aantasting van kleine slagaderlijke bloedvaten -  vernauwing door glycosylering verstoord zuurstof vervoer naar de cellen. Deze aandoening veroorzaakt klachten zoals verminderde gezichtsvermogen, verstoring van de nierfunctie, spier en gewrichtsaandoeningen,  aantasting zenuwen,  slechte wondgenezing wat weer kan leiden tot een verhoogde kans op infectie en ulcus vorming. 

Macro-angiopathie: 

Aantasting van de grotere slagaderlijke bloedvaten oftewel arteriosclerosis /slagaderverkalking 

Complicaties hartinfarct, hersenbloeding,  herseninfarct, claudicatio intermittens (etalagebenen)  mediasclerose tot voetgangreen. 

nagel-teen-huid afwijkingen

Hypertrophische nagels hoornnagel en ramshoornnagels,  kalknagels, ingroeiende nagel,  stootnagel, lepeltjesnagel,  gespleten nagels,  leuconychia, psoriasis, dwangnagel,  blauwenagel

Hallux valgus,  hallux varus,  hallux rigidus,  hallux flexus,  dropping first, hamertenen, klauwtenen. 

Platvoet, spreidvoet, holvoet, knikvoet,  supinatievoet

gewrichtsaandoeningen

Jicht/ artritis urica,  slijmbeurs ontsteking, contracturen, verstuiking, ontwrichting.  Gewrichtsontsteking/artritis 

Oncologie en voetzorg

Geriatrische voetzorg

Als men ouder worden veranderd er veel in onze lichamen organen werken trager weerstand verminderen cellulaire vocht neemt af en we krijgen last van reumatische klachten.  Al met al vermindert het vermogen tot herstel (infectie ziekten) en geneest wondjes langzamer.

Wat betekent dat voor de voeten?

De huid word dunner zelfs doorzichtiger het vetpolster neemt af en voetbogen gaan doorzakken. Hier ontstaat veel voetklachten en vergt meer kennis van een pedicure.  Vaataandoeningen, huidatrofie, nagelaandoeningen, ontstekingen oedeem en ook nog eens ouderdomswratten.. Dementie,  Altzheimers en parkinsons vraagt van een pedicure de nodige kennis, inzicht en alertheid om tijdig in te grijpen, door te verwijzen en correcte adviezen te geven.  

Rating: 3.7777777777778 sterren
9 stemmen

Eindelijk de officiële opening van mijn eigen pedicure praktijk aan de Mozartlaan 68c - vanaf 1 juni 2022 verwelkom ik u 


Afgelopen jaar mijn opleiding weer doorgezet tot medisch pedicure. Met trots mijn proeve van bekwaamheid behaald in januari 2022. 

Sinds september ieder donderdag les in Zevenbergen bij ROCAS Opleidingen. Wat heb ik veel geleerd.. Niet alleen de richtlijnen betreffende de behandeling van cliënten met diabetes, reuma en overig risico voeten maar ook de wereld van "voeten lezen" vanaf een blauwdruk te bepalen welke voet type een cliënt heeft en de klachten die daar mogelijk een gevolg van kunnen zijn. Een mooie vak is het.

Nu kijk ik met Veel enthusiasme verder naar de volgende module.

17-03 Orthesiologie

24-03 Antidruk

31-03 Nagelregulatie

07-04 Nagelreparatie 

12-05 Praktijkdag 4 technieken

Na successvolle afronding van deze module ben ik dan eindelijk een Medisch Pedicuren! 

 

Corona update November 2021

Lieve Client! We zijn er nog niet helaas. De besmettingen lopen weer uit de hand en vooral onder schoolgaande kinderen liepen de besmettingen gigantisch op de afgelopen maand! Dat heeft helaas ook een effect op mijn werkzaamheden en uiteindelijk ook op uw pedicurebehandeling. 

Als moeder van 2 kinderen in de basisschool gebeurt het steeds vaker dat de kinderen opeens niet naar school kunnen die dag, of een week of meer in quarentine moeten.

Afgelopen maand was het voor mij 2 keer raak. Helaas moest ik dan afspraken annuleren, uitstellen opnieuw inplannen en herindelen. Mijn excuses hiervoor. Ik doe er alles aan rekening te houden met ieder cliënt en uw wensen. 

Ik dank u voor uw begrip.

Vooralsnog gaat de behandelingen volgende week gewoon door tenzij er vanuit de regering weer nieuwe maatregelen komen.

Samen Sterker

Warme groet

Tuli 

Fijne Vakantie 2021 


Nou we hebben weer een mooie seizoen achter de rug! Bedankt aan ieder klant die na de lockdown weer getrouw een afspraak had ingepland ondanks de prijsverhoging die niet te voorkomen was! Zonder uw steun was het niet gelukt staande te blijven na een voor ieder belastend jaar!

Nu ben ik toe aan vakantie..

Vanaf 13 Augustus 2021 tot en met 29 Augustus 2021 ben ik op vakantie en is een afspraak inplannen niet mogelijk...  Telefonisch ben ik altijd bereikbaar of via een whatsap berichtje!

16 September begin ik met de opleiding tot medisch pedicure, hierdoor ben ik de komende maanden ieder donderdag van 9:00 tot 17:00uur in Zevenbergen voor de opleiding. 

Ik wens iedereen een fijne vakantie en hoop dat we hier in Nederland de laatste weken mooi weer kan verwachten.

 


Let op Tarieven vanaf 1 juni 2020

Tarieven aangepast vanaf 1 juni 2021 Net als in vele andere branches heeft de coronacrisis er ook in de voetverzorgingswereld behoorlijk ingehakt. De corona-maatregelen en bijbehorende veiligheidsprotocollen om te kunnen opereren in de 1,5 meter samenleving, brengen meerkosten mee. Enerzijds wordt de behandeltijd vaak langer vanwege de benodigde extra handelingen voortkomend uit het covid-19 protocol, anderzijds liggen de inkoopprijzen voor persoonlijke beschermingsmiddelen hoger dan voorheen. In het kader van 'goed ondernemerschap' is het logisch dat kostprijsverhogingen ook worden doorberekend en tarieven dus worden verhoogd. 

Houd er als klant dus rekening mee dat pedicures en medisch pedicures in deze lastige tijden hun tarieven kunnen verhogen!


Mooie zonnige zomer ๐ŸŒž kapsel te danke aan @salonartistiq .. Was voor mij de eerste bezoekje aan je salon.. En wat was het gezellig! Mooie professionele salon met alles erop en eraan... Goede adviesen en meedenken met wat wel of niet past bij je klant.. Echt top service! 10 uit 10! Ben zo blij dat ik eindelijk ben geweest.. Heb jij ook interesse in kundig advies en een kapster die garant staan voor kwalitatieve producten en service๐Ÿ’œ๐Ÿคณ๐Ÿ’‡‍โ™€๏ธ ..#salonartistiq #alcina #kapster


Afgelopen week mocht ik weer een lieve collega van cutetinienails een behandeling geven! 

Bent uw opzoek naar een professionele nagelstyliste voor een schitterende manicure dan verwijs ik u graag naar Cutetinienails in Alblasserdam!

Gespecialiseerd in het behandelen van de natuurlijke nagel en door haar passie voor het aanbieden van een  verantwoord manicure kan ik u tevredenheid garandeert. 

Via Instagram is ze te vinden via deze link

 

Heeft u geen Instagram bezoek gerust haar website hier

 

 

 


Oh Corona!! 

Wellicht maakt u uw zorgen om de corona en de gevolgen hiervan merken we allemaal, zeker in een contactberoep zoals Pedicure!

We hebben niet altijd alles in de hand, maar we kunnen wel voorzorg nemen door de richtlijnen van de Rivm op te volgen!

In de Pedicure praktijk en ambulant nemen we al de nodige maatregelen zoals:

  • 1,5m afstand houden! 
  • geen hand geven bij afscheid of weerziens...
  • Handen wassen en disinfecteren voor en na ieder behandeling! 
  • Voldoende persoonlijke bescherming zoals een nieuwe mondmasker/ schort en handschoenen bij ieder klant
  • Denkt uw eraan om op tijd uw afspraak te annuleren zou uw last hebben van verkoudheid klachten, koorts, benauwdheid en hoesten!
  • Houd uw rekening met de mogelijkheid dat ik als  pedicure ook de afspraak kunt afzeggen of verzetten bij bovengenoemde klachten. 

We komen hier samen doorheen!

 

Twijfelt uw over uw klachten? Neem direct contact op met mij door te bellen of een berichtje achter te laten...

Op die manier zijn we allemaal beter beschermd en stellen we de veiligheid en gezondheid van elkaar en iedereen in ons nabije omgeving voorop!! 

 

Benieuwd naar de Corona regels in onze regio? Click de link hieronder:

200928 Landelijke Maatregelen A 4 1
PDF โ€“ 707,7 KB 788 downloads

Actie! Actie! Actie!

Even voorstellen

Als eerste blog, vertel ik u graag meer over mij! Ik ben dus Toelie, uw ambulante pedicure in de Drechtsteden. Als vrijwilliger werk ik al 2 jaar in Zwijndrecht bij de Nederburgh met veel plezier. Mede door mijn ervaringen en gesprekken met ouderen was het al vrij snel duidelijk, er is een grote behoefte aan pedicures.

Lees meer »

Actie! Korting op uw eerste behandeling

Als nieuwe klant bij PedicureTuli verdient u wel een welkomstcadeautje! 10% korting op de gehele behandeling! Verwijst u een nieuwe klant door naar mij, krijgt u altijd 10% korting op uw eerstvolgende behandeling!ย 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.